Sajtókonferenciát szervez, ahol külföldi megszólalók is jelen lesznek? Ebben az esetben egy valamiről ne feledkezzen meg, mégpedig egy jó tolmácsról. Az ilyen jellegű eseményeken a szinkrontolmács alkalmazását javasoljuk.

A szinkrontolmácsolás ideális választás egy sajtókonferencián, mert a segítségével nem kell megszakítani az előadás menetét, hanem a résztvevők folyamatosan követni tudják a beszédeket. Ebben az esetben nem is feltétlenül szükséges tolmácsberendezés bérlése, hiszen akár kis szünetekkel is le lehet bonyolítani a fordítást. Amennyiben a sajtókonferencia hosszabb időtartamra van tervezve, ajánlott két tolmácsot alkalmazni váltásban, hogy ne szenvedjen csorbát a fordítás minősége, hiszen ez egy nagy koncentrációt igénylő feladat.

Ez a módszer előnyös egy sajtókonferencián, mert a körülményekhez igazodik, nem nyújtja el az esemény idejét és a hallottak pontos átadására képes. Amennyiben sajtókonferencián lenne szüksége szinkrontolmácsra, keressen fel minket a részletekkel kapcsolatban!

tolmacsgep.com1