Az nem kérdés, hogy a tudomány és a technika folyamatosan fejlődik, így a tolmácsolás területén is elvárt a modernizáció. A kérdés az, hogy a gépi tolmácsolás egyáltalán megállná-e a helyét, mind az üzleti, mind a kulturális életben? Már sok elmélet született arról, hogy két fél emberi közvetítés nélkül legyen képes a kommunikációra a legkülönfélébb nyelveken.

A próbálkozásoknak se szeri se száma, ami a gépi tolmácsolást illeti. A jelenlegi fejlesztések közül, ami említésre méltónak bizonyul, az a japán fejlesztésű hiba mentes tolmácsolási rendszer kialakítása, melyet a tervek szerint a 2020-ban rendezett tokiói olimpián kívánnak bevetni, és a japán nyelvet fordítaná azonos időben angolra. Amit mindenféleképpen érdemes még megemlíteni, az nem más, mint a Skype alkalmazáshoz már letölthető Skype Translator kiegészítő, mely a beszédfelismerés segítségével képes lefordítani az idegen nyelvű szöveget, és azt kiírni a képernyőre. Mindössze egy beszélgetést kell csak hozzá kezdeményeznünk. Jelenleg angol, spanyol, mandarin, német, olasz és francia nyelveken érhető el ez a szolgáltatás.

Addig is, míg a sci-fi filmek utópiája a tolmácsolás területén valóra válik, ha tolmácsolásra lenne szüksége, vagy tolmácsberendezésre, tekintse meg kínálatunkat, illetve szolgáltatásainkat, és ha kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!