Az Európai Unió létrejötte rengeteg különböző nyelvet hozott össze, olyan értelemben, hogy nemzetek delegáltjainak kell a gazdasági, kulturális és politikai érdekeket megvitatni, úgy, hogy mindenki megértse ugyanazt a mondanivalót.

A tolmácsok számára tehát hatalmas lehetőség volt az Európai Unió, hiszen annak intézményei rengeteg tolmácsnak adnak munkalehetőséget az EU fővárosaiban. Az Unió jelenleg 28 tagállamot számlál és 24 hivatalos nyelvvel rendelkezik. Bár a közös nyelv alapvetően az angol, mégis szükség van a tolmácsolásra, hogy a politikai vezetők és kinevezett képviselők egyaránt megértsék az elhangzottakat egy parlamenti ülésen vagy konferencián.

A tolmácsok tehát – amennyiben megfelelő számú nyelv kellő tudásával rendelkeznek – igen jó lehetőségeket kaphatnak az Európai Unió számos területén. Mind szóban mind írásban szükség van a dokumentumok, rendeletek és vélemények lefordítására. A magabiztos tolmácsolás és a szaktudás kifizetődő.

Amennyiben szakszerű tolmácsolásra van szüksége, akár magánéletében, akár céges tevékenységei során, bátran keressen fel minket!