Korábban részleteztük a különböző tolmácsolás fajtákat, és azok legjellemezőbb alkalmazási típusait. Most folytatódjon az elemzés!

Fülbesúgásos tolmácsolás: Ez a szinkrontolmácsolás egyik változata. Általában kettő vagy három ember számára biztosítja, hogy biztosan megértsék a fordítást. Ezt a technikát érdemes ad-hoc rendezvényeken, vagy sürgős esetekben alkalmazni, vagy olyankor, ha a rendezvényt esetleg zavarná a hangos beszéd.

Szinkrontolmácsolás: Szinkrontolmácsolás során folyamatosan, egyidejűleg történik a fordítás. Komoly felszereltséget igényel, hangszigetelt fülkét, megfelelő hangosítást, fülhallgatókat, mikrofont stb. Leginkább nemzetközi konferenciákon, üzleti tárgyalásokon, termékbemutatók alkalmával érdemes alkalmazni.

Mobiltolmácsolás: Ez a legújabb változata a tolmácsolásnak. A mobiltolmácsolás minden esetben követő tolmácsolás és web – illetve videokonferenciák során szokás alkalmazni. Amire figyelni kell, a megfelelő háttértechnika, adatbiztonság, meghibásodási lehetőségek.

Amennyiben bármelyik tolmácsolási technika felkeltette érdeklődését, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, és érdeklődjön bátran a részletekről!

Szinkrontolmácsolás