A szinkrontolmácsolás az egyik legnehezebbnek mondható tolmácsolási típus, ezért általában kettő vagy több tolmács dolgozik egymást váltva. Nem minden tolmács képes erre a fajta tolmácsolási módra, hiszen igen megerőltető, így tehát a szinkrontolmács igen megbecsült pozíciónak számít.

A szinkrontolmácsolás segítségével az eredeti nyelven elhangzott szöveget majdnem egy időben hallhatjuk saját nyelvünkre lefordítva, mindezt teljesen érthetően, akadozás nélkül. A szinkrontolmácsolás tökéletesen beválik többnyelvű rendezvényeken is, mint például szakmai rendezvények, konferenciák, tréningek vagy bemutatók alkalmával. Az ilyenfajta tolmácsolás azonban igényel néhány technikai berendezést, mint például tolmácsfülke, fejhallgató és mikrofon.

A fülbesúgásos tolmácsolást is ide sorolhatjuk, ám ezt a fajta módszert sokan nem kedvelik, inkább csak akkor szokták alkalmazni, amikor egyes speciális helyzetek úgy kívánják.

Ha tolmácsolásról van szó, nálunk a legjobb helyen jár! Szolgáltatásainkkal kapcsolatban tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen minket elérhetőségeinken!

tolmacsgep.com2