Az egyedülálló vizuális nyelvet a jelek, mimika és testbeszéd együttesen alkotják. A magyar jelnyelv különbözik a többi nyelvtől, a jelnyelv nem nemzetközi, hanem nemzeti. Nemzetközi formája is létezik, ezeket nemzetközi konferenciákon vagy találkozókon szokták használni.

A jelnyelvi tolmács az élet minden területén segítséget nyújt a siketek számára. Legyen szó akár magánéleti eseményekről, hivatalos ügyintézésről, konferenciákról. A jelnyelvi tolmács kizárólagosan csak tolmácsol, véleményt nem formál az üléseken.

A jelnyelvi tolmácsok a süketnémáknak végeznek nyelvi közvetítést. Jelnyelvre fordítják, majd a gondolatokat beszélt nyelvre tolmácsolják. A jeltolmács olyan helyen tartózkodik, ahol jól láthatóak a süketnémák számára. A kézmozdulatokat és kifejezéseket, ezek megértését a kulturális különbségek nem akadályozzák.

Az előadásokra a tolmácsnak fel kell készülnie szaknyelvből, és az előadás témájából. Előfordul olyan eset is, amikor az adott területen képzett szakember szükséges a tolmácsoláshoz.

Ha profi tolmácsolásra van szüksége, keressen fel bátran elérhetőségeinken!

tolmacsgep.com 2