A tolmácsolás az egyik legrégebbi mesterség, amely kifogástalan nyelvismeretet, a kulturális szokások ismeretét, az etikett alkalmazását és nem utolsó sorban gyors reakcióképességet kíván a szakemberektől. Napjainkban igen sok tanulmány készül a különböző szakmák képviselőiről, hogy a szaktudáson kívül milyen egyéb adottságokat igényel egy-egy munkafeladat, valamint milyen pszichés módon hatnak a szakemberekre az egyes élethelyzetek munkájuk során.

A tolmácsok munkavégzése során hatalmas pszichés megterhelésnek vannak kitéve, hiszen egy-egy apró hiba, félrefordítás súlyos következményekkel járó következményeket vonhat maga után, ezért a hatalmas felelősség és a megterhelés következtében a felmérést végző szakemberek lenyűgözően gyors és pontos agyműködést figyeltek meg a tolmácsoknál. A mért és megfigyelt értékek nagyjából megfelelnek a légiforgalmi irányítók értékeivel, amely egy bámulatos eredmény.

A precíz és gyors munkavégzés lehetőséget nyújt a világ más nyelvet beszélő emberei számára, hogy a különböző szegmensek jövőjét és eredményeit a lehető legjobb irányba tereljék, melyben óriási szerepet kapnak a tolmácsok.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!