Ha tolmácsra lenne szüksége, de nem tudja, hogy melyik tolmácsolási technika lenne a legmegfelelőbb, íme, egy kis segítség a választáshoz.

 

Szinkrontolmácsolás:

A szinkrontolmácsolásra sokvendéges rendezvényekkor van szükség. A tolmácsfülkében tartózkodó tolmács vagy tolmácsok rögtön fordítják az elhangzott szöveget. A vendégek ezt fülhallgatókon keresztül tudják követni. Előnye, hogy egyazon időben több nyelven is akadálytalanul történhet a fordítás.

Másik változata a fülbesúgó tolmácsolás. Itt a tolmács nem fülkében fordít, hanem kevés embernek, közvetlen közelről adja át az információkat. Ha csak maroknyi vendégnek szükséges a fordítás, a fülbesúgó tolmácsolás egy költséghatékony megoldást kínál.

 

Konszekutív tolmácsolás:

Az előadók rövidebb időközönként megállnak, hogy a tolmács közvetíthesse az elhangzottakat a hallgatóság nyelvén. Ez maximum 3-6 percet vesz igénybe. Akkor ideális, ha a közönség egy nyelvet beszél.

 

Kísérő tolmácsolás:

A kísérő tolmács megbeszéléseken, üzleti találkozókon igen hasznos, ha a felek nem ismernek, vagy nem beszélnek jól egy közös nyelvet. Megkönnyíti a tárgyalást és elkerülhető a nyelvi különbségek okozta félreértés is.

 

Ha profi tolmácsokra van szüksége, keressen minket bizalommal!