A tolmácsolás tevékenységét négy különböző típusra bonthatjuk, ez a konferenciatolmácsolás, szaktolmácsolás, általános tolmácsolás és fülbesúgásos tolmácsolás. Lássuk ezek jellemzőit, néhány mondatban kifejtve.

Az általános összekötő tolmácsolás csak konszekutív módon történhet, a tolmács fizikailag is jelen van, és közvetlen kapcsolatot teremt a felek között. A kísérő tolmácsolás külföldi vendégek, delegációk mellé ajánlott, a közösségit pedig etnikai kisebbségek esetében szokás alkalmazni.

A szaktolmácsolás esetében a szituációra általában az jellemző, hogy hasonló kultúrájú és státuszú, de különböző nyelvű, jól informált személyek állnak egymással szemben, akik között a tolmács közvetít, mert a cél az együttműködés. A konferencia tolmács az elhangzottakat egy vagy több idegen nyelvről az anyanyelvére vagy fordítva tolmácsolja. Hosszabb szakaszok esetén jegyzetelhet is, illetve indokolt a tolmácsfülke használata.

Felkészült és tapasztalt szakembereink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen tolmácsolással kapcsolatos megbízásban. Tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen minket bizalommal!

tolmacsgep.com1