A különféle tolmácstechnikák más-más területet fednek le, a legtöbb tolmácsolási forma azonban helyhez kötött. A mobiltolmácsolás segítségével ez a probléma megszűnt, mivel ezzel a technikával a hallgatósának nem kell egy helyben maradnia a fordítás során.

Elsősorban a vezeték nélküli készülékek teszik lehetővé a mobiltolmácsolást. Számtalan olyan szituáció adódik, amelyben szükség lehet erre a technológiára. Igen hasznos üzemlátogatások, múzeumi bemutatók, kiállítások, bárminemű idegenvezetés alkalmával.

A tolmács ebben az esetben is mikrofonba beszél, amit a vezeték nélküli jelvevő készülék továbbít a vendégnek egy fülhallgatón keresztül. Előnye, hogy kedvező árú megoldás, emellett szinte bárhol használható. Akár több nyelven is történhet a tolmácsolás, így vegyes anyanyelvű csoportok vezetése során is kiváló. Ezen kívül, nagy hatótávolságúak a készülékek, így akár 50 méterre is eltávolodhat egymástól az előadó és a hallgató.

Ha cégének mobiltolmácsolásra lenne szüksége, keressen minket, profi tolmácsaink és berendezéseink megoldják a problémáját!