Napjainkban a folyamatosan növekvő széleskörű felhasználói igényeknek köszönhetően egyre több fordítóprogram jelenik meg a piacon és körültekintő tesztelést, illetve értékelési folyamatokat követően kerül a felhasználók eszköztárába. A tesztek és értékelések manapság azonban már nem csupán a fejlesztői körben történnek, hanem évről-évre versenyeket is rendeznek az új fordítóprogramok számára, hogy egymáshoz képest is értékeljék őket a szakértők.

Minden évben az adott tesztszöveget szakfordítók fordítják, melyek referencia anyagként szolgálnak a későbbiekben a programok által fordított változatokkal kapcsolatban, azaz az adott célnyelvre programmal fordított szövegeket összevetik az élőerő által készített változatokkal. A verseny során különböző kategóriákban versenyeznek az egyes fordítóprogramok, melyek különböző szabályok, és egyéb tényezők által nevezhetőek a versenybe és az értékelése.

Manapság széles fordítóprogram kínálat áll rendelkezésére a magán és üzleti felhasználóknak egyaránt, amelyek közül mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő lehetőséget, valamint az értékelési adatok óriási segítséget jelentenek a választásban.

További információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!