Mi tudjuk igazán, milyen egy jó tolmács! Szinkrontolmácsaink a tolmácsolás minden apró fortélyát magas szinten elsajátították és több éves tapasztalattal rendelkeznek a szakmában.

A tolmács igen fontos és felelősségteljes munkát végez. Rajta áll, hogy maximálisan megérti-e a két fél egymást, tehát az ő feladata, hogy kapcsolatot teremtsen és továbbítsa az adott nyelven a mondanivalót, érthető formában. Egy jó szakember a két különböző nyelvet beszélő fél között olyan kapcsolatot alakít ki, ahol szinte észre sem veszik, hogy kommunikációjukhoz egy harmadik fél közbenjárására van szükség.

Fontos, hogy a tolmács figyelme mindenre kiterjedjen. Figyelnie kell a pontos szakmai kifejezéseket, a felek reakcióit. A tolmács munkája során nagy figyelmet fordít a testbeszédre és ennek alkalmazására, a felekkel való szemkontaktus is kiemelt szerepet tölt be.

Amennyiben úgy véli, ilyen szakemberre van szüksége, bátran keressen fel minket, ám ha még többet szeretne megtudni a témában, böngésszen tovább oldalunkon!